2012. július 26., csütörtök

Villamoson roboghat az olimpiai szurkolói klub

Mozgó olimpiai szurkolói klub indul útjára péntektől Budapest villamosvonalain. A klubot nem máshol, mint egy hannoveri villamoson rendezték be a szervezők, így született meg a Magyar Olimpiai Csapat Szurkolói Villamosa, mely a 2012-es számot kapta.

Pénteken kezdődik a világ legnézettebb sporteseménye, a nyári olimpiai játékok, melyet négyévente több milliárd néző követ figyelemmel a helyszínen és a képernyők előtt. Ehhez kapcsolódóan egy sportmarketinges cégnek az az innovatív ötlete támadt, hogy egy budapesti villamoson valósít meg szurkolói klubot. Veréb Evelin, a Teamforce projektigazgatója szerint céljuk az, hogy közelebb hozzák az emberekhez a sport közösségi élményét. Szerintünk reklámfogás, ám kétségkívül igen eredeti.
A mai bemutatót természetesen hosszas szervezés előzte meg, főszponzora a MOB arany fokozatú Támogatója, az UNIQA biztosítótársaság lett, de az ötletet a Magyar Olimpiai Bizottság is rögtön magáénak érezte, így szíves örömest a kezdeményezés mellé álltak – mondta el Nébald György olimpiai bajnok, a bizottság tagja, a MOBK elnöke. A projekt szakmai vezetője egyébként, a szintén olimpiai bajnok Fábián László, aki szerint az is elképzelhető, hogy az utasok le sem szállnak majd, amíg véget nem ér egy-egy fontosabb sportesemény.
A koncepció megvalósítása úgy történt, hogy egy jó állapotú hannoveri villamosba hangtechnikát, két nagyképernyős lapostévét szereltek, és különböző olimpiai témájú díszítésekkel látták el. Az egész szerelvényt kívülről is befóliázták, a magyarok sikersportágai díszítik a kocsikat. A villamosokon a köztévé olimpiai közvetítése megy majd, de lesz helyszíni moderátor is.
Mint Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója a csütörtöki bemutatón elmondta, az olimpiai villamos július 27-én reggeltől menetrendszerűen közlekedik majd az 1-es, a 3-as, valamint a 61-es vonalakon. Vitézy szerint az ötlet két irányból is remek, ezért döntöttek annak felkarolása mellett. Egyrészt a munkába vagy onnan hazafelé siető sportrajongók utazásukat az olimpiai villamoshoz igazíthatják, másrészt a sport iránt kevésbé érdeklődők figyelmét is felhívhatják az olimpiai játékokra. Vitézy Dávid elárulta: a mobil szurkolói klub a BKK-nak és BKV-nak semmibe sem kerül, azt a szponzorok finanszírozták.






Eredeti megjelenés: http://www.observer.hu/news/7474

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése