2012. július 7., szombat

Péterfy Bori még mindig fiatal, DubFX még mindig cuki - EFOTT 3. nap

Péterfy Bori cseppet sem kismamás, viszont annál menőbb koncertet adott, DubFx és Flower Fairy igazi hippi különítmény benyomását keltette a velencei EFOTT harmadik napján. A vihar csak ijesztgetett, az eső csak bemutatót tartott.

Bori és a Love Band igazi elementáris erővel rendelkező banda, erről tegnap ismét meggyőződhettünk. A nem is olyan régen kismama Péterfy Borit a hímközönség nyálcsorgatva, a női pedig irigykedve figyelte, ahogy másfél órán keresztül a legközvetlenebb és legrockandrollosabb stílusban varázsolta el a nagyérdeműt. Hogy a pólóján lévő felirat mit jelentett, azt két tudósítónknak nem sikerült kideríteni, mindenesetre a feeling, az nagyon rendben volt.
 
Dub FX és Flower Fairy az utcazene és a beatbox császárai, akiket a fáradhatatlanul próbálkozó időjárás sem volt képes megfutamítani. A fellépés profi volt, az összes ismert "szájas" számot eljátszották, majd egy idő után átálltak a drum and bass dicsőítésére, ami ugyanolyan jól állt nekik. A Virágtündér valószínűleg duracellnyuszi, bár egyszer láttuk, amint vizett vett magához. Azt egyébként adott az ég is, kétszer is eleredt az eső a koncert közben, a közönség azonban kitartott. Nem bánták meg.
 
A 30Y minden fellépésén bebizonyítja, hogy ebben a műfajban van még erő és fantázia. Beck Zoli kissé berekedve is jól szólt, és rendkívül szimpatikus volt, ahogy a zenekar együtt élt a színpadon. Sajnos a PUF már olyan későn került sorra, hogy rájuk nem jutott energia, de ők sem voltak rosszak.
 
Szerencsére ez a nap is jól zárult, mindenki megázott kicsit, de nagy károk nem estek... 


Megjelent: observer.hu (fotóimmal)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése