2012. július 9., hétfő

A partot elhagyni - EFOTT 4. nap

A velencei EFOTT zárónapján szubjektíven biztosan nézőrekordot döntött a fesztivál, ehhez azonban egy melegrekord párosult. Firkin, Vad Fruttik, Quimby és más finomságok feledtették velünk a forróságot.

A pestiesen szólva gatyarohasztó hőségben napközben gyakorlatilag mindenki strandolni akart, ez persze rendkívüli zsúfoltságot eredményezett a vízben és a csúszda környékén. Tudósítóink gyakorlott fesztiválozók, azért láttak már ennél rosszabbat is, a tó mindenesetre 30 fokos volt, némi zöldség hozzáadásával spontán levest is készíthettünk volna.

A hőség estére sem csökkent, óriási elhatározás kellett a közvetlen vízpart elhagyásához, hogy megnézhessük a fél kilenckor kezdődő Vad Fruttikat. De hát a közönségben csak megérett ez is, csakhogy így a sörcsapoknál alakultak ki kígyózó sorok.

A programfüzet szerint hajnali fél egykor játszó Firkin fél tízkor lépett föl, ezt sajnos elírták a szervezők, meg is látszott a nézőszámon. Lapunk most először találkozott a magát "crazy irish band" szlogennel azonosító zenekarral, és meg kellett állapítanunk, minden szava igaz. Valóban őrült, és valóban ír - annak ellenére, hogy magyar. Teljesen bolondok, és olyan zenét játszanak, amit csak az nem élvez, aki nem akar. Mindenesetre ekkora tombolás ritkán tapasztalható, őszintén zseniálisak voltak.

Az est főattrakciójaként fellépő Quimby régi ismerős minden fesztiváljáró számára. A fiúk annyira profik, hogy az lenne meglepő, ha valamelyik koncertjük nem lenne tökéletes, ám mégis egyediséget hordozó. Kiss Tibi most például hajlandó volt elénekelni a Most múlik pontosan című dalát, melyet az utóbbi időben hanyagolt. A közönség hálásan fogadta az elnyújtott gyönyört...

Megjelent: observer.hu (fotókkal)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése