2012. május 22., kedd

Idén is minden program ingyenes a Városligeti Gyermeknapon

Huszonkettedik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Városligeti Gyermeknapot – jelentette be Tarlós István főpolgármester, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat vezetője, és Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing igazgatója kedden tartott sajtótájékoztatón. 

Tarlós István, Budapest első embere közölte: a gyermekmentő szolgálat rendkívül fontos társadalmi tevékenységet fejt ki, melyet a főváros vezetése messzemenőkig támogat, így a polgármesteri célalapból idén is több millió forintot szán a rendezvényre. Szerinte a gyermeknap az az alkalom, amikor a legszegényebb sorsú gyerekek is kulturált és színvonalas szórakozáshoz juthatnak, teljesen ingyen. Kiemelte, hogy a játékon kívül egészségügyi szűrést is kaphatnak a lurkók, valamint segítséget ahhoz, hogy el tudjanak igazodni összetett világunkban. A városvezető kifejezte azon szándékát, hogy a jövőre évi büdzsében külön költségvetési sorban támogassa az eseményt.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke fontosnak tartotta, hogy a körülöttünk mindenhol érezhető gazdasági megszorítások ellenére is meg tud valósulni a gyermeknapi rendezvény. Idén is lesz focikupa és kalandpark, azonban újdonságként jelenik meg a nőgyógyászati szűrőkamion, valamint az energiatakarékos életmódra nevelő programok. Kiemelte, ezévben 14 nagykövetség is kiállítóként megtiszteli a rendezvényt, standjainkon a gyermekek megismerkedhetnek más nemzetek kultúrájával. A kresz-parkban a biztonságos közlekedésre tanítják majd a gyerekeket, az NFM és az NMHH jóvoltából pedig a biztonságos internetezésre. Edvi Péter hangsúlyozta, a gyermeknapon az összes program ingyenes, (beleértve a koncerteket, az arcfestést, a légvárakat is) így egy évben egyszer a legszegényebbek is önfeledten szórakozhatnak.

Az OTP immár 18 éve az esemény főtámogatója – közölte Nagy Zoltán Péter, a cég marketing vezetője. A Bank kiemelt fontosságúnak tartja a gyereknapot, a hagyományos kalandparkon és focikupán kívül fogászati szűrést is végeznek, felelős gondolkodásra ösztönözve a gyerekeket. Idén, a bank jóvoltából, egy igazi világklasszis freestyle futballista, Kovács Péter sarokdekázás Guiness-rekord kísérlete is színesíti a programot.

A május 26-27-én megtartott, kétnapos rendezvényen, melyen tavaly mintegy 400 ezren vettek részt, idén 35 helyszínen várják az érdeklődőket. Minden program ingyenes! 


Megjelent: observer.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése